Nuffnang

Yang kita x tahu...

>> Monday, January 5, 2009

Salam...
Kita selalu terlupa...mgkn sebenarnya x tahu...apa kelebihan manusia?..anda tahu?...kita pasti cakap tahu....(yang tau la..) tapi sebenarnya....terlalu ramai yg x tau...setuju?...x setuju...."pe sebenarnye ko nak sampaikan ni...cakap je la...""mcm ni...aku nak tanya...korang semua pasti suka benda2 yang best2kan?..iyelah yg hepi2....xnak pening2kan kepala...kalu buat keje...senang je...!!

Sedar x sedar..korang boleh elakkan benda2 yg peninkan kepala ni..korang tau...iyelah benda2 peninkan kepala...tapi korang gi layan gak...x ke nyusahkan!! sampai effect abis..life korang!!bila tanya ..xnak mengaku....kita banyak carry yg x sepatutnye dlm life kita..yg negatif la...yg dah lepas2...padahal benda dah xde...puncanye mgkn sbb persekitaran...biasalah..dah lebih 30 tahun...kena suapkan benda2 yg x sepatutnye..ibarat mcm air teh laaa,mcm2 dicampur ...sampai gelap...kita mcm tu la...ni nak jadi putih balik..mcm baby yg baru lahir. Agak2 senang x?..boleh kalau hang pa semua tahu cara..tapi yang paling penting hang pa kena sentiasa positifkan diri...yang dah lepas...biaq pi la...jgn dok ingat!!..biaq dia main jauh2...hang pa mudah maafkan orang...kena maafkan semua org..semua-semua...la.... Lagi 1 hang pa kena selalu berterima kasih...x kira kat sesaper pun...kucing hang pa ke...lembu hang pa ke!!...kawan2 hang pa ke!! mak bapak ke...semua skali..(jgn tertinggal 1 pun).lagi 1 kena sentiasa bersyukur terhadap kehidupan sekarang...jgn suka mengeluh...sbb apa yg hang dapat, hang yg minta!! Amalkan betul2 dgn seikhlas hati...3 perkara ni...percaya kat diri.. Yang lain2 tu xyah dok layan..biasa la...

Lagi 1 jangan suka sangat ketegang..kena terima gak pendapat orang..dengar nasihat orang..pe yg korang rasa betul x semesti betul..ye dok?.."pe ni..kejap slang utara..dah plak..slang trg..heheheh...biasa rakyat malaysia..".

Last skali cuba renung..tanya diri sendiri...jgn suka menyalah kan orang lain...JANGAN!! Tanya diri apa yg kita nak?apa yg betul2 kita nak? sambil2 positifkan diri sendiri...POSITIF abis...jadikan habit...dlm hidup. PASTI...nanti ader la tu..

Buat pembaca2...cuba2 la buat, nanti korang semua tahu...nanti leh kita berkongsi.... Saya ni hanya nak berkongsi...jangan percaya..tapi buatlah dulu...sendiri fikir la..

Yang sememangnya kita patut tahu..tapi kita x tau...hehehe!

p/s: buat blogger kembali pada tujuan asal..betulkan niat ...PASTI!

2 comments:

BeaN MorENo January 5, 2009 at 2:01 AM  

hehehe...bukan air teh...air kopi la...nescafe...air teh ade yang jernih...contohnye teh cine..hahahahaha :))
:p

wiseman1stopcentre January 5, 2009 at 1:05 PM  

betul gak tu...itu contoh...slalu kita amik air teh(maksudnya bukan "o"..yg ade susu..kita panggil 'teh' la kot...ke ader nama lain...

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP